Palomuuripalvelut

Palomuuripalvelut

Palomuuripalveluiden perustehtävä on suojata yrityksesi sisäverkko ulkopuolisilta tunkeutumisyrityksiltä ja haittateoilta. Suojaamalla yrityksen verkkoliikennettä voidaan välttyä häiritseviltä ja jopa liiketoiminnalle vakavilta seurauksilta kuten mm. palvelunestohyökkäyksiltä tai hakkeroinnilta.

Palvelunestohyökkäys

Palvelunestohyökkäyksessä (DoS – Denial of Service) tai hajautetussa palvelunestohyökkäyksessä (DDoS – Distributed Denial of Service) yhteyteen tunkeutujat ruuhkauttavat normaalin verkkoliikenteen kapasiteetin niin pahasti, että ”normaalien” asiakkaiden yhteys ei kulje eikä liikenne pääse läpi. Palvelunestohyökkäyksen lisäksi haitantekijät voivat pyrkiä tunkeutumaan sisäverkkoon saadakseen suuria määriä datatietoja yrityksenne verkkoliikenteen tapahtumista. Verkon lisäksi voidaan yrittää tunkeutua sivustolle, tavoitteena ottaa se haltuun häiritäkseen normaalia liiketoimintaa tai levittääkseen väärää tai propagandallista informaatiota.

Viestintäviraston Tietoturvan vuosi 2016 katsauksessa raportoidaan että Suomessa vuonna 2016 koettiin n. 500 palvelunestohyökkäystä kuukausittain eli n. 6000 hyökkäystä

IDS – tunkeilijan havaitsemisjärjestelmä

Osana palomuuripalveluita tarjoamme IDS-palvelua (Intrusion Detection System), joka on tietoverkkoon asennettava järjestelmä, jonka tehtävänä on tunnistaa yrityksen verkkoon suuntautuvat hyökkäykset ja niiden yritykset. Järjestelmä tunnistaa valtavasta määrästä dataa tietyt ”käyttäytymismallit”, joiden perusteella voidaan olettaa tunkeutumisyrityksen olevan käynnissä.