IP-osoitteet eli IPv4-osoitteet ovat loppumassa kokoajan ja IPv6-osoitteiden olisi tarkoitus korvata aikaisemmin käytetyn IPv4:n tulevaisuudessa. Koska IPv4-osoitteet ovat loppumassa, niin on käytössä NAT – osoitemuutos jolla ollaan pidennetty IPv4:n elinikää. Kuitenkin tämä ratkaisu ei voi olla lopullinen sillä NAT estää kaksisuuntaisen liikenteen. Tulevaisuuden IoT ratkaisut vaativat jo kaksisuuntaista yhteyttä.

Olet jo ehkä huomannut ettei operaattorit enään tarjoa mobiililaajakaistaliittymiin julkisia osoitteita oletuksena. Suurin syy tässä on juurikin ettei julkisia osoitteita ole tarpeeksi. Osa operaattoreista jo tarjoaa julkisia IPv6-osoitteita jo asiakkailleen ja tähän mekin pyrimme. IPv6-osoitteita on jo saatavilla omassa runkoverkossamme ja otetaan käyttöön vaiheittain asiakkailla tarpeiden mukaan.

IPv6-osoitteita hyödyntävät jo seuraavat palvelut: Youtube, Facebook ja MTV3.

Testaa onko sinulla jo IPv6 käytössäsi: http://test-ipv6.com/

Lisätietoa:

https://www.viestintavirasto.fi/attachments/toimialatieto/IPv6-myytteja.pdf

Jätä vastaus